Το μόνο αληθινό όνειρο είναι άφθαρτο

2

Το μόνο αληθινό όνειρο είναι άφθαρτο

Άναψε την εσωτερική σου φλόγα και τότε το όνειρο σου θα φωτιστεί απ’ το αιώνιο φως της αληθινής πραγματικότητας, θα γίνει η πραγματικότητα σου_του Κωνσταντίνου Σμιξιώτη.

Αναζητούμε καθημερινά, υλικά, χρήματα, πλούτη, δόξα, εξουσία, αγάπη. Αγωνιζόμαστε για αναγνώριση, αξιοπρέπεια, υστεροφημία, γινόμαστε επαίτες της αγάπης, αποδεικνύοντας τελικά ότι έχουμε έλλειμμα εαυτού. Όταν παλεύουμε με άλλους για πράγματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε, αλλά δεν το κάνουμε, όταν γυρεύουμε την αγάπη από τους άλλους αλλά δεν την αφυπνίζουμε μέσα μας, τότε θα βιώνουμε μόνιμα συνθήκες ένδειας κι απουσίας, επειδή δεν είμαστε πλήρεις αφ' εαυτού. 

Οι άνθρωποι αναζητούν έξω απ’ αυτούς την ενέργεια που τους λείπει, μέσα σε κάθε μορφή, είτε πρόκειται για υλικά αγαθά είτε για συναισθήματα. Η αρσενική ενέργεια με λαχτάρα αιώνες τώρα πασχίζει να κάνει δική της την θηλυκή κι η τελευταία λικνίζεται ηδονικά με σκοπό να κατακτήσει την πρώτη. Ένα ανδρόγυνο που σχίστηκε στα δυο απ’ την αυγή της ανθρωπότητας και ψάχνει μάταια το άλλο του μισό. Η θηλυκή σαν μια Χιονάτη χαμένη μες στο δάσος θα περικυκλωθεί από επτά μικρούς εαυτούς, που ο καθένας θα προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια-δύναμη της για να ικανοποιήσει τις δικές του επιθυμίες∙ εκείνη αναζητά στο όνειρο της την αρσενική της ενέργεια, κι όμως πλανάται από μια μάγισσα επιθυμία. Η αρσενική σαν βασιλόπουλο κοινό για δύο ιστορίες, περιπλανάται γυρεύοντας την δική του θηλυκή ενέργεια που περιμένει ή σαν μαγεμένη Χιονάτη ή σαν μια ωραία κοιμωμένη να αφυπνιστεί μέσα από ένα δικό του φιλί. Η Πηνελόπη περιμένει καρτερικά τον ερχομό του Οδυσσέα, εν μέσω μνηστήρων που την πολιορκούν.

Η Χιονάτη κι η Ωραία Κοιμωμένη, η Κυρά του Λίμνης του Άβαλον που φυλάει το Ξίφος του Αρθούρου. Πού σταματάει το παραμύθι ή ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια, και ποιος είσαι εσύ; Ο αφηγητής; Ο ακροατής; Ή μήπως παίζεις κι εσύ ένα ρόλο σε κάποια ιστορία; Ποια είναι η θέση σου στο σκηνικό; Είσαι ένας νάνος; Μια χιονάτη; Ή το βασιλόπουλο που την αναζητά; Πόσο θα σε μαγέψει η ύλη μέχρι να καταφέρεις να συναντήσεις το άλλο σου μισό, αυτό που είχες αλλά έχασες; Τι είναι το άλλο σου μισό; Τι το αντιπροσωπεύει κάθε στιγμή μες τη μέρα σου; Ένας άνθρωπος; Μια αξία; Αναρωτήσου! Μετάφερε τα σύμβολα στη ζωή σου και βρες την απάντηση, αλλά μη δαγκώσεις ξανά το μήλο!

Τι διαμορφώνει το πεδίο της καθημερινότητας μας; Το πεδίο της καθημερινότητας των ανθρώπων ατομικά, αφού εν πολλοίς ζούμε στη δική μας σφαίρα, αποκομμένοι από το όλο. Τι είναι αυτό που πλάθει τα φαινόμενα που εμφανίζονται στον περίγυρο μας;

Αμέτρητες μικρές ή μεγάλες επιθυμίες, που γεννούν προσδοκίες κι όταν δεν ικανοποιούνται είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια καθενός να απογοητευτεί, να πικραθεί, να αποσυρθεί και να απομονωθεί ή αντίθετα να εξαγριωθεί, να γίνει ερειστικός κι επιθετικός. Αντεκδικήσεις για πόρους που μοιάζουν να στερεύουν, σε ένα σύμπαν που η αφθονία ρέει αιώνια. Πού είναι η αφθονία θα αναρωτηθεί με τρόπο επιστημονικό, αυτός που παρατηρεί γύρω του την έλλειψη και γυρεύει αποδείξεις. Ο εσωτερισμός αντί για απάντηση θα τον ρωτήσει: Ποιες είναι οι ικανότητες που έχεις θαμμένες μέσα σου για να δημιουργήσεις την αφθονία, αφού η αφθονία είναι αποτέλεσμα της δημιουργικότητας; Ποιο είναι το όνειρο σου και με τι φλόγα το συντηρείς;

Μπορείς να υλοποιήσεις το όνειρο σου, μέσα από την δημιουργικότητα σου, αρκεί να μπορείς να κρατήσεις το όνειρο σου ζωντανό. Μονάχα μη γίνεις το κορίτσι με τα σπίρτα, όσο νοσταλγικό και ρομαντικό κι αν ακούγεται, γιατί τότε τα όνειρα σου θα διαρκούν όσο η φλόγα ενός σπίρτου και θα σβήσουν με το πρώτο φύσημα του αγέρα. Το όνειρο σου όμως είναι άφθαρτο και δε μπορεί να εξαρτάται από το φως μιας υλικής πηγής που διαρκεί προσωρινά. Άναψε την εσωτερική σου φλόγα και τότε το όνειρο σου θα φωτιστεί απ’ το αιώνιο φως της αληθινής πραγματικότητας, θα γίνει η πραγματικότητα σου.

Όλες οι απαντήσεις για τον κόσμο γύρω σου, βρίσκονται μέσα σου. Ο κόσμος είναι έτσι, επειδή εσύ είσαι έτσι.

 
Αναδημοσίευση από την facebook σελίδα του Κ. Σμιξιώτη: Τα Βιβλία μου Οι σκέψεις μου/ My Books My thoughts
Ιnfinart, 01/11/2016

Masonry

ημερολογιακά

Κάπου ανάμεσα σε εξοχή και πόλη. Ροζ αμυγδαλιές και κάδοι ανακύκλωσης.

ημερολογιακά

Το πρωινό είναι χρώμα και δροσιά// Κι αυτό αρκεί. 

ημερολογιακά

Η προσπάθεια να συγκριθεί η ομορφιά ποτέ δεν καταλήγει.