Ο μπαμπάς

5

Ο μπαμπάς

Σαν σήμερα συνέβησαν στην ανθρωπότητα πολλά. Όμως σαν και σήμερα...

Σαν σήμερα συνέβησαν στην ανθρωπότητα πολλά. Όμως σαν και σήμερα, γεννήθηκε ο Μπαμπάς. Ο μπαμπάς με τα μεγάλα, γεμάτα δύναμη μυστήρια, χέρια, που χωράνε τα δυο πρώτα χρόνια και τις δυο πατούσες σου σε μια μόνο παλάμη. Ο μπαμπάς που σαν κουβέρτα σε τυλίγει στα δεξιά του στη μεγάλη πολυθρόνα.

Ο μπαμπάς που σε πάει για ψάρεμα, σε παίρνει μαζί του στην οικοδομή και στις ελιές, σε ανεβάζει στο ποδήλατο, στη μηχανή, σε ένα μικρό αυτοκίνητο και σ' ένα πιο μεγάλο και σου μαθαίνει να οδηγάς. Να κατευθύνεις. Να μετράς αποστάσεις. Να προσέχεις. Να υπομένεις. Να συντονίζεις τα μέλη σου σωστά.

Ο μπαμπάς ο ακέραιος, που αλλάζει θέμα αν τύχει κι ακούσει κουτσομπολιά, που αλλάζει χρώμα όταν χρειάζεται να δείξει ότι αγαπά. Ο μπαμπάς ο αρρενωπός που όλους τους τρομάζει κι όμως είναι ολόκληρος το ίδιο μικρό παιδί από πάντα, ένα παιδί που ούτε το φαντάστηκε ποτέ ότι κάποτε θα γινότανε μπαμπάς.

Ο μπαμπάς ο λιγομίλητος που δεν ξοδεύει ούτε μια λέξη αν δεν του βγαίνει αληθινά. Ο μπαμπάς που δε γνωρίζει καλούς τρόπους κι όμως γνωρίζει την αλήθεια της στιγμής. Ένας μπαμπάς ευαίσθητος που δε λέει να καταλάβει ότι έχεις μεγαλώσει και κάνει χώρο στο κρεβάτι να χωρέσετε μαζί.

Σύμβολο μιας σχεδόν ξεχασμένης πια, Αρσενικής Αρχής, ένας άνθρωπος αγνός, απλός, καλός, που σκέφτεται ένα πράγμα τη φορά, ένα παιδί μυστήριο χωρίς επιθυμίες, ένα δοχείο καθαρό... για ν' αποθηκευτεί η Πατρότητα, με όλη της την τρυφερότητα και την αδιαλλαξία, με όλη την αβρότητα και την τραχύτητά της.

Στον Μπαμπά, για σήμερα και κάθε μέρα.
Ιnfinart, 19/06/2016

Masonry

ημερολογιακά

Το πρωινό είναι χρώμα και δροσιά// Κι αυτό αρκεί. 

ημερολογιακά

Η προσπάθεια να συγκριθεί η ομορφιά ποτέ δεν καταλήγει.

ημερολογιακά

Συγκοινωνία: εκεί που γεννιέται η φιλοσοφία.