Για μια στιγμή

4

Για μια στιγμή

Από ένα πανοραμικό σημείο του διαστήματος, ένιωσα τον εαυτό μου να επεκτείνεται με την ταχύτητα του φωτός.

 

Για μια στιγμή, από ένα πανοραμικό σημείο του διαστήματος, ένιωσα τον εαυτό μου να επεκτείνεται με την ταχύτητα του φωτός, να φουσκώνει σαν μπαλόνι, να εκρήγνυται και να φτάνει στα άκρα της ύπαρξης, μέχρι που έφτασα να είμαι το σύμπαν. Τίποτε δεν υπήρχε έξω από εμένα. Είχα γίνει τα πάντα. Ήμουν η Συνειδητότητα που αναγνώριζε τον εαυτό της. Ήμουν το καθαρό φως που οι φυσικοί εξισώνουν με το σύνολο της ύλης και οι ποιητές ονομάζουν Αγάπη. Ήμουν ένα και όλα μαζί, και έλαμπα περισσότερο απ' όλους τους κόσμους. Εκείνη τη στιγμή, η αιωνιότητα, η Υπέρτατη Πραγματικότητα μου είχε αποκαλυφθεί και έμοιαζε απολύτως αληθινή.

Σαν αστραπή βρέθηκα πίσω στην θνητή μορφή μου, να κολυμπάω ανάμεσα στ' αστέρια. Είδα ένα πρίσμα με σχήμα ανθρώπινης καρδιάς, πιο μεγάλο από οποιονδήποτε γαλαξία. Έκανε το φως της συνειδητότητας να διαθλάται και να μοιάζει με έκρηξη ζωντανών χρωμάτων, σπινθηροβόλες ακίδες στα χρώματα του ουράνιου τόξου που απλώνονταν στους κόσμους.

Το ίδιο μου το σώμα έγινε ένα πρίσμα που έλαμπε και πετούσε σπίθες πολύχρωμου φωτός παντού. Και τότε κατάλαβα ότι ο υψηλότερος στόχος του ανθρώπινου σώματος είναι να γίνει ένα καθαρό κανάλι γι’ αυτό το φως — ώστε να μπορέσει η λαμπρότητα του να διαλύσει όλα τα εμπόδια, όλους τους κόμπους, κάθε αντίσταση.

~ Dan Millman, Way of the Peaceful Warrior

[Εικόνα: Body of light, Katharine Harvey / επειδή πραγματικά ενδέχεται ο υψηλότερος στόχος του ανθρώπινου σώματος να είναι να γίνει ένα καθαρό κανάλι για το φως]

Ιnfinart, 07/03/2016

Masonry

ημερολογιακά

Το πρωινό είναι χρώμα και δροσιά// Κι αυτό αρκεί. 

ημερολογιακά

Η προσπάθεια να συγκριθεί η ομορφιά ποτέ δεν καταλήγει.

ημερολογιακά

Συγκοινωνία: εκεί που γεννιέται η φιλοσοφία.